Glaravans

Moderne caravans in een vintage jasje!

Glaravans nodigt u uit op 11 Mei!

Glaravans nodigt u uit op 11 Mei! 1920 1080 glaravans

U bent van harte uitgenodigd op Zaterdag 11 mei voor onze grote opening. Sinds maart zijn wij druk bezig met het bouwen van de eerste Glaravans; Moderne caravans in een ‘vintage’ jasje. De oorsprong van Glaravans komt van caravans en glamping, Glamping is een begrip dat voortkomt uit een combinatie van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het woord ‘glamping’ staat voor kamperen met luxe en in een bijzondere sfeer.

Bij Glaravans strippen wij de oude caravans en bouwen wij deze weer opnieuw op tot hedendaagse reispaleisjes met de nieuwste technologie. Zo kunt u altijd glamperen waar en wanneer u maar wilt! Glaravans worden gebouwd op eigen inzicht en ook naar smaak van de klant, voor zowel particulieren als bedrijven. Tevens is er een verhuur Glaravan beschikbaar vanaf Juli 2019. Op zaterdag 11 Mei staan onze eerste Glaravans opgesteld en is onze werkplaats open voor nieuwsgierige ogen.

Op display zullen ons ‘Pilot Project #0’, een Belgische Constructam caravan uit 1979, ‘Glaravan #1’, een SMV caravan uit 1981, en ‘Glaravan #2’, een bijzondere Knaus caravan uit 1979 staan. Tevens zijn er toekomstige Glaravans in aanbouw te bewonderen. De concepten voor de eerste Glaravans worden binnenkort onthuld. Houdt onze Facebook en Instagram pagina goed in de gaten voor de vorderingen!

Glaravans is opgericht door Erik Baas. Als kampeerder zag hij vooral veelal dezelfde uitziende caravans: Zijn passie voor oude en stijlvolle objecten bracht hem het idee voor Glaravans. In de unieke vintage caravans zag hij een kans, waarop hij een Constructam Caravan uit 1979 kocht. De sfeer van de caravan was prachtig, maar hij miste een stukje luxe en stijl. Geïnspireerd door de vele hobbyisten die hun caravan opknapten, begon het avontuur dat Glaravans heet.

U bent van harte welkom op Zaterdag 11 Mei vanaf 10:00 tot 16:00 aan de Pakhuisstraat 8 in Hengelo. Mocht u niet in de gelegenheid zijn bent u altijd op onze reguliere openingstijden welkom.

 

Huur vanaf nu onze Glaravan!

Huur vanaf nu onze Glaravan! 2000 1333 glaravans

Huur vanaf nu onze Glaravan!

Met een kleine vertraging is onze verhuurcaravan nu klaar voor jou! Grijp je kans en boek snel een lekker weekend of weekje weg voor het najaar in onze Glaravan. Glaravan #2 is een prachtige Zweedse SMV caravan uit 1972. Volledig gerestaureerd met het behoud van veel originele details, zodat de ‘vintage’ uitstraling en het oude vakmanschap zoveel mogelijk behouden is gebleven. Deze caravan heeft alle moderne apparatuur zoals een verwarming/airconditioning, grote koelkast en een water boiler. Er zitten 4 bedden in de caravan, waarbij we een groot luxe bed met lattenbodem hebben gerealiseerd van 2.00×1.60 en een stapelbed, waarbij het bovenste bed een veldbed is, enkel geschikt voor kinderen. De luifel op de foto’s in een tijdelijke/experimentele luifel.

We hebben  ook een aantrekkelijke aanbieding voor mensen die nadenken over een eigen Glaravan. Mocht je na de verhuur besluiten een Glaravan te kopen, krijg je het weekendtarief (hoog/laag) in mindering op het aankoopbedrag.

Volledige informatie en tarieven vindt je op onze verhuurpagina

Evenementen najaar 2019

Evenementen najaar 2019 2000 1333 glaravans

Evenementen Najaar 2019

In het najaar staan we met Glaravans op verschillende evenementen. Woon je in het westen? Dan zijn deze data een uitstekende manier om kennis met ons te maken en mogelijkheden voor uw eigen Glaravan te bespreken!

» Stoer Voer, Hengelo – 12/13/14 juni 2019 – Meer info «
» Eten op Rolletjes, Utrecht – 24/25 augustus 2019 – Meer info «
» Sunday Market, Westergasfabriek, Amsterdam – 1 september 2019 – Meer info «
» Pure Markt, Amstelpark, Amsterdam – 8 september 2019 – Meer info «
» Herfstmarkt, Soest – 28 september 2019 – Meer info «
» Sunday Market, Lichtfabriek Haarlem – 29 september 2019 – Meer info «
» Pure Markt, Amsterdamse Bos, Amsterdam – 20 oktober 2019 – Meer info «

Je bent uiteraard ook welkom op onze openingstijden op donderdag van 18:00 tot 21:00 en zaterdag van 9:00 tot 16:00 in Hengelo.
(Gesloten op de dagen van bovenstaande evenementen)

WINACTIE! – Vindt een koper en win een weekend weg!

WINACTIE! – Vindt een koper en win een weekend weg! 1620 1080 glaravans
WINACTIE! – Wij zoeken een koper voor onze eerste Glaravan, en daarbij kunnen we jullie hulp als startende onderneming goed gebruiken!
 
Weet jij iemand die deze zomer nog eigenaar moet worden van deze prachtige Glaravan?! Tag diegene(n) op Instagram en/of Facebook en win zelf een weekend weg met onze verhuur-Glaravan!
 
Glaravans zijn moderne (nieuwe)caravans in een vintage jasje. Onze eerste Glaravan heeft oa. airconditioning, warm water en een grote koelkast.
Meer info van onze Glaravan hier

Onderhoud voor uw Vintage caravan

Onderhoud voor uw Vintage caravan 1134 1134 glaravans

Opzoek naar een betrouwbare garage voor uw vintage caravan? Bij Glaravans doen we ook het onderhoud van de meeste uiteenlopende vintage modellen. En met ons netwerk voor unieke en bijzondere onderdelen kunnen we ook nog eens vele onderdelen leveren en vervangen. Denk aan het vervangen van raamrubbers, gasinstallaties nakijken of juist het technisch onderhoud aan het onderstel, alles is mogelijk.

Vraag vandaag nog een offerte aan via info@Glaravans.com

Te koop! Glaravan #1 SMV uit 1981.

Te koop! Glaravan #1 SMV uit 1981. 500 340 glaravans

Glaravan #1 is een Zweeds SMV caravan uit 1981. De allereerste Glaravan heeft alle hedendaagse luxe in een ‘vintage jasje’. Denk aan warm water, airconditioning en een grote koelkast. Deze SMV caravan met Serienummer #1 én Glaravan logo is op zoek naar een nieuwe eigenaar! De caravan is volledig gerenoveerd waarbij enkel het onderstel en de buitenkant behouden is. 

Meer informatie op de Glaravan#1 pagina.

Glaravans in het nieuws!

Glaravans in het nieuws! 804 714 glaravans

Indebuurt Hengelo heeft een leuk artikel over de oprichting van Glaravans geschreven.
Bekijk het artikel hier.

Veel leesplezier!

Huur een Glaravan!

Huur een Glaravan! 5664 4248 glaravans

Vanaf 5 juli is het mogelijk een Glaravan te huren. We hebben een prachtige Zweedse SMV caravan uit 1971 die we de komende 2 maanden om zullen bouwen tot Glaravan met serienummer #3. Deze Glaravan zal een grote koelkast, airconditioning en warm water hebben, net zoals al onze andere modellen. Er is plek voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Hoe het interieur er uit komt te zien houden we nog even geheim. Wel zullen we veel oude details bewaren en hergebruiken om het beste van oud & nieuw te combineren. Boek snel want iedereen die vóór 1 juli boekt krijgt een leuke verrassing!

De Glaravan mag straks achter je eigen auto gekoppeld worden waarmee de Benelux als speelveld geldt. Ook is het mogelijk de Glaravan op locatie te laten zetten met onze haal & breng service. Het reserveringssysteem & voorwaarden zijn op onze verhuurpagina te vinden.

Tijdens onze opening op 11 mei zullen we meer details van deze Glaravan onthullen!

Win een Pinksterweekend in een Glaravan!

Win een Pinksterweekend in een Glaravan! 960 960 glaravans

In samenwerking met Recreatiepark De Achterste Hoef bieden wij een geheel verzorgd verblijf tijdens Pinkstern (07-06 tot 11-06-2019) aan!

Je verblijft in een prachtige handgemaakte Glaravan die van alle gemakken voorzien is en geschikt is voor 4 personen (max. 2 volwassenen en 2 kinderen). Ook mag je tijdens je verblijf lekker dineren met het gehele gezin op onze kosten en gebruik maken van de Adventure Minigolf.

Wat moet je doen om kans te maken op deze prachtige prijs? Heel simpel! Volg Recreatiepark De Achterste Hoef en Glaravans op Instagram en/of Facebook. Doe je beide? Dan heb je dubbel zoveel kans! Vergeet niet andere mensen op de hoogte te brengen van deze actie.

Wie zou jij deze prijs ook gunnen? Tag diegene dan in ons actie bericht!

Op 19 april maken we de winnaar bekend op Facebook en Instagram.

Related image

Project #0 staat te koop! – VERKOCHT

Project #0 staat te koop! – VERKOCHT 1920 1080 glaravans

Project #0 staat te koop! Verkocht!

Onze eerste caravan staat te koop om toekomstige activiteiten van Glaravans te financieren. We zijn op zoek naar een nieuwe eigenaar die deze caravan met liefde verzorgt!

De prijs is inclusief de op maat gemaakte ‘woestijnbeige’ luifel. De accessoires onder de luifel zijn apart te koop. De aankleding binnen in de caravan hoort bij de caravan en zit bij de prijs in. In de caravan is nog nooit gekampeerd; hij is dus hagelnieuw van binnen!

Wat is er gebeurd aan deze caravan?
– Volledig nieuwe kastfrontjes, custom-made.
– Nieuwe sluitsystemen met magneten en scharnieren.
– Permanent bed achterin de caravan, ook te gebruiken als loungebank. (1.90×1.40) (Matras is nieuw en ongebruikt)
– Nieuw keukenblad en nieuw eettafel.
– Eettafel kan verlaagd worden tot extra bed.
– Nieuwe kussens en kussenhoezen.
– Volledig geverfd van binnen & Buiten.
– Inclusief nieuwe buitenluifel met ronde boog in beige/sand kleur. (Gemaakt door Fortex Enschede)
– Hout waar nodig binnen de caravan vervangen.
– Nieuwe vloer
– Nieuw hout in de deur.
– Brandblusser in de kast.
– Nieuwe gordijnen.

Technisch:
– Gasleidingen gecontroleerd en nieuwe slangen.
– Electra is aangepast en extra stopcontacten geplaatst.
– Gasfornuis, Kachel en koelkast werken naar behoren.
– Led spots en apart te bedienen.
– Bodem is hard en is aan de randen extra geseald.
– Nieuwe wiellagers
– Nieuwe whitewall banden
– Nieuwe neuskoppeling
– Nieuwe stekkeraansluiting 7-polig
– Nieuwe jerrycan & dompelpomp voor stromend water
– Nieuwe waterleidingen en afvoerleidingen.
– Nieuwe accu
– 2 Nieuwe dakramen inclusief hor en verduistering

Aandachtspunten voor de koper:
– Voorraam heeft een beschadiging.
– 12v systeem is niet compleet.
– Linker achterlicht heeft een beschadiging.

Technische details:
– Constructam C190B
– Massa Ledig: 730kg
– Massa Maximum 900kg
– Laadvermogen: 170kg
– Lengte: 554cm
– Breedte: 217cm
– Oplooprem

De Concept Glaravan is op donderdag avond en zaterdags te bezichtigen op onze reguliere openingstijden.

VERKOCHT

 

Privacy voorkeuren

Om door te gaan vragen we je onze privacy policy en onze algemene voorwaarden aandachtig door te lezen en omlaag te scrollen voor extra info over cookies, en bij akkoord dit hieronder aan te geven door het corresponderende vakje aan te vinken. Je ontvangt deze melding maar één keer per browser, zolang je ons cookie accepteert. In geval van problemen kun je mailen naar info@glaravans.com. Het niet accepteren van onze cookies kan de belevenis van onze website verslechten.

 

Cookies zijn kleine stukjes data die unieke identificatoren kunnen bevatten en die naar uw computer, telefoon of tablet verstuurd worden. Cookies worden gebruikt om informatie over u en uw apparaat op te slaan of op te vragen. Meestal worden cookies gebruikt om uw ervaring op een website te personaliseren. 

Bijna alle moderne websites gebruiken cookies, en de Europese privacyregelgeving vereist dat uw toestemming is verkregen voor het gebruik van alle cookies die nodig zijn voor de site om u te voorzien van informatie en diensten waar u om vraagt.

We gebruiken de volgende cookies:

 

For performance and security reasons we use Cloudflare
required
- Voor prestaties en beveiliging van de website.
Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
- Voor Google tracking
Click to enable/disable Google Fonts.
- Voor Google fonts / Lettertypes
Click to enable/disable Google Maps.
- Voor Google Maps
Click to enable/disable video embeds.
- Voor video
- Voor het opslaan van uw voorkeuren
Privacy instellingen / Privacy Preferences - Voor het opslaan van uw voorkeuren.

 

Privacy Preferences

 

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.

 

Onze website maakt gebruik van cookies, voornamelijk van derden. Selecteer uw privacy voorkeuren en ga akkoord met ons gebruik van cookies Our website uses cookies, mainly from 3rd party services. Define your Privacy Preferences and/or agree to our use of cookies.